Pogoji poslovanja

Tors.si/Pogoji poslovanja
Pogoji poslovanja 2016-11-14T21:09:34+00:00

POGOJI POSLOVANJA SPLETNE TRGOVINE TORS.si

Uporabnik oz. kupec spletne strani in TORS.si urejata medsebojne pravice in obveznosti v zvezi z elektronskim nakupom s splošnimi pogoji spletne trgovine TORS.si, ki so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za elektronsko poslovanje.

Vsa komunikacija, ki se vrši med uporabnikom oz. kupcem TORS.si v elektronski obliki velja kot izvedena v pisni obliki in ima veljavo pogodbe.

Uporabnik oz. kupec z registracijo potrjuje, da je seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja, varstvom osebnih podatkov in pravnim obvestilom, objavljenih na tej strani.

S spletno trgovino TORS.si (v nadaljevanju trgovina, prodajalec ali TORS.si) upravlja podjetje TORS, spletna prodaja, Nataša Maver s.p. (v nadaljevanju ponudnik).

Podatki o podjetju:
TORS, spletna prodaja, Nataša Maver s.p.
Naselje Borisa Kidriča 2, 8330 Metlika
Matična št.: 6493904000
Davčna št.: 36514349
Davčni zavezanec: NE
TRR: SI56 6100 0001 0610 498
e-mail: info@tors.si

Registrirani uporabniki:
Vsak registrirani uporabnik ima svoje uporabniško ime (elektronski naslov) in geslo. Geslo je tajno in je znano samo uporabniku. Uporabnik mora zagotoviti verodostojnost svojih podatkov, kot tudi njihovo varovanje, saj bo z njegovim uporabniškim imenom in geslom nastopal le on.
Registrirani uporabniki lahko kupujejo v spletni trgovini TORS.si in prejemajo brezplačne e-novice, v kolikor se za njih odločijo.

DOSTOPNOST INFORMACIJ (povzetek zakonodaje)
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
* identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
* kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
* bistvene značilnosti blaga oz. storitev,
* dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
* pogoje dostave artiklov (način, kraj in rok dostave),
* vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
* način plačila in dostave,
* časovno veljavnost ponudbe,
* rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop, poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
* pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

KOMERCIALNI POGOJI

Cene:
Za vse cene izdelkov velja, da ni obračunan DDV na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost (nismo zavezanci za DDV).
Objavljene cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila. V kolikor pride do napake, to takoj sporočimo kupcu in ponudimo ustrezno rešitev, ki bo obema (tako kupcu, kot prodajalcu) v korist.

Označevanje znižanih izdelkov:
* Akcija: izdelki, katerih cena velja samo v spletni trgovini.
* Razprodaja: izdelki, ki so trenutno v razprodaji, ki je časovno omejena
* Z napako: izdelki, ki imajo vidno napako in je znižan za pol cene

Za več informacij o Postopku nakupa (naročila), načinu plačila in dostavi najdete tukaj.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka naprej so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Koda kupona:
Koda kupona prinaša različne ugodnosti pri nakupu in je časovno omejena. Aktivno kodo kupona objavi ponudnik na način, ki odgovarja namenu marketinške akcije ponudnika. Ponudnik ne zagotavlja, da bo v času nakupa obstajala aktivna koda kupona.

ZAVRNITEV NAROČILA
TORS.si lahko zavrne naročilo, če ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji ne more izvesti.

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA
Kupec ima pravico da v roku 15 dni od prevzema blaga, kupljeno blago vrne brez kakršnekoli odškodnine. O nameravanem vračilu blaga (odstopa od nakupa) mora kupec pisno obvestiti ponudnika na kontaktni e-mail naslov info@tors.si. Edini strošek , ki bremeni kupca v zvezi z vračilom blaga, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti na naš naslov najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe oz. nakupa.
Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in nerabljeno. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja. TORS.si bo znesek prejetega plačila za vrnjeno blago nakazal kupcu na njegov TRR v treh dneh po prejemu vrnjenega blaga.

GARANCIJA
Za izdelke kupljene v naši spletni trgovini, veljajo vsi garancijski pogoji v skladu s slovensko zakonodajo.

ODVEZA ODGOVORNOSTI
Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila. Kljub nenehni skrbi za ažurnost in pravilnost objavljenih izdelkov in gradiv, so vsebinske napake spletne strani možne in zanje ne prevzemamo odgovornosti.
Trudimo se zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, a je kljub temu potrebno fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti artikla.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV
Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Osebni podatki kupca se bodo uporablili izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno dokumentacijo ter se v nobenem primeru ne bodo uporabljali v druge namene oz. ne bodo posredovani tretji osebi.

PRITOŽBE IN SPORI
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@tors.si. Postopek pritožbe je zaupen.

Zaradi zaprtja trgovine ne sprejemamo več novih naročil. Hvala, ker ste bili z nami. Vaš TORS.si Opusti